sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kaunis Päivä

Lauantai. Aamukahvi. Aamukahvittelu kesti noin pari tuntia. Kotileipomo Siiskosen Ruisrouhetta - Muhosen luomuruisleipä oli loppu (?). Istuttiin. Me vanhemmat ja lapsikerhon esikoinen ja kuopus. Slow. Kahvinkeittimen aikakatkaisija rapsahteli pariin kertaan pois päältä. Laitettiin aina takas päälle. Kivat uudet direktiivit. 

Hiivittiin pikkuhommiin. Esikoistytär hakkasi halkoja ja kuopuspoikanen kärräili puita, laukoi kiekkoja sekä palloja ja selosti tilanteita. Rouvan kanssa teippailtiin ikkunoita umpeen. Edettiin hiljalleen. Slow. Saatiin melkein valmista, hiukan jäi vielä kiipeiltävää. Sipistelin lyhtyjä. Rouva laskeutui tikkailta ja kävi kurkkimassa tulevaa mustikkasatoa.

Rouva.
Rouvan mustikat.

Päiväruuan jälkeen lapset lähtivät ajelemaan kotia kohti. Pojat olivatkin sitten keskenään kotona koska toinen tytär oli jalkapalloilemassa Kaarinassa. Esikoistytär jatkoi omaan kotiinsa pudotettuaan kuopuspoikasen kotiin.

Sauna. Rouva. Lämmitys. Esikoisen hakkaamat ja kuopuksen kärräämät halot päätyivät tulipesään. Sauna lämpeni. Kuohujuoma kylmeni. Ilma selkeni. Löylyttiin. Uitiin. Vilvoiteltiin. Saunareissu oli sellainen hiukan reilun kolmen tunnin mittainen. Vesi oli 16-asteista. Samalla kun käytiin uimassa niin keräiltiin pohjasta puita/risuja pois. Uimaranta on pääsosin napakkaa ja tasaista hiekkaa, mutta vuosien saatossa pohjaan on vajonnut jonkun verran puuta ja niitä perkaillaan pois kesän uintireissuilla. Ettei pienet varpaat potki niihin.






Kolmen tunnin saunareissun päälle istuksittiin terassilla - kuormalavaterassilla. Kahdestaan. Syötiin kiuasmakkarat. Laitetiin terassilämmitin päälle. Ihan hiljaista. Kuikka. Teeri. Joutsen. Rantasipi. Väsymätön käki. Lokki. Kalojen molskahtelut. Pekingin kone. Siinä illan äänimaisema. Tekee hyvä vain olla. Hiljaa. Kahdestaan. Nauttia (kaiken keskeneräisyyden keskellä).

Kyyvesi.

Kyyvesi.


Mökillä on mukavaa ilman lapsia ja lasten kanssa.

= = = = =