sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Poika saunoo

Nuorimman pojan kanssa mökille. Taitettiin taivalta muun vappuliikenteen seassa rauhassa. Pikainen pysähdys Mikkelissä K-raudassa ostoksilla. Ruuveja ja kiukaan tuhkille pönttö. Auto on muutenkin täynnä jo kaikkea mitä mökillä tarvitaan, niin pidemmällä ostoslistalla ei nyt K-rautaan voi mennäkään.

Hiljalleen tyhjennellään autoa ja nostellaan Bonaquat ja limut viileään. Pientä askarointia saunatuvassa. Aikaisemmin on saunatuvassa KAIKKI säilytetty lattialla, nyt tuotiin väliaikainen hylly johon laittaa ruokatarvikkeita yms. Tuo väliaikaisuus on minulle pieni henkinen kompastuskivi. On opeteltava olemaan kaiken väliaikaisen keskellä kun olemme matkalla kohti pysyvyyttä. 

Saunatupa-askareet ohi. Sitten se tärkein. Jääkiekkomaali. Menee toki säbämaalistakin. Pojan kanssa kasaillaan. Ensin kuitenkin saunaan tuli. Poika toimii puuvastaavana. Käy lisäilemässä kiukaaseen puita kasaamisen lomassa. Saadaan runko hyvin kasaan. Verkon kiinnittäminen on pidempi projekti. Huhkiessamme verkkoa kiinni maalin runkoon, aika ajoin unohtuu meiltä puiden lisääminen. Sauna lämpenee tänään todella verkkaisesti. Saadaan maali viimein kasaan ja laukomisalusta tehdään vanhasta saunan väliaikaisesta ovesta. Alkaa kiekko lentämään. Hiukan taitaa kuulua selostustakin.

Lopulta saunaan. Aurinko on jo häipynyt horisontin taakse - meni vähän myöhäiseksi. Mutta saunaan mennään. Mukaan Coca-Colaa ja kotimaista olutta. Ennen saunomista nappaan kuvan tyynestä järvestä. Kyyvesi tarjoaa parastaan. Istuksitaan pehmeissä löylyissä - höpötellään. Saunan päälle vielä jokunen tovi saunatuvassa. Vuorokauden juuri vaihtuessa kömmitään unille. Poika parvelle. Minä jään alas.

Kyyvesi tarjoaa parastaan. (#nofilter)
Yöllä on satanut vettä. Nousen keittelemään kahvia. Poikakin heräilee. Rapistelee alas portaita pitkin. Kello on hiukan päälle seitsemän. Kuikat olleet varmaan hereillä jo monta tuntia. Kova on "huuto" järvellä. Puuhaillaan aamupalat. Ollaan slow. Katsellaan Youtubea. Kiekkovideoita. Nostatetaan kisafiilistä katsomalla MM 2011 ja THE MM95 -finaalikoosteet. Tiistaille olisi liput FIN-USA -matsiin. 

Löysäilyn jälkeen mennään ulos. Poika laukoo. Minä yritän saada aikaan lisää väliaikaisuuksia. Hienosäädän väliaikaista terassia. Teen väliaikaisen kulkuväylän saunan ja saunatuvan välille. Teen väliaikaista säilytystilaa ulos katokseen. Kaikki kuormalavoista ja roskalaudoista. Poika käy silloin tällöin naulaamassa jokusen naulan, mutta pääosa ajasta menee laukomiseen. Lätkää. Säbää.

Kiekkoja hävittämässä.
Raahaan jo tarpeettomaksi jääneen väliaikaisen sähkökaapin telineen saunan puoleiseen päätyyn. Siitä tehdään tikkataululle teline. Saunasta jäi vähän yli kattopaneeleja, ruuvaillaan niistä tikkataululle tausta. Ei kaunis tikkatauluviritelmä - mutta viritelmä kuitenkin. Testaus. Toimii. Poika jää mättämään tikkoja tauluun. 

Pidetään myös taukoja. Ruokaillaan. Yksi tauko sattui sopivasti F1 aika-ajojen aikaan. Saattoi muuten mennä tauon aikana silmäluomi hiukan pidemmäksi aikaa kiinni. Taas kuitenkin ulos. Laukomaan. Minä en. Siivoan takapihaa.

Laukominen tyhjään maaliin käy aikaa myöten pitkästyttäväksi. Tartutaan luuriin ja puhelu Nashvilleen. Soitetaan paikalle apuvoimia. Rinteen Pekka oli mielissään kutsusta ja tuli mukaan pihapeleihin. Pekka tietenkin laitettiin maaliin. Pekka oli aivan liekeissä, mutta kyllä verkon perille saatiin muutama kiekko - pallojakin.

Pekka Rinne.

Illalla kuuden jälkeen alkaa tontille tulla muutakin porukkaa. Loput perheestä. Rouva on (tietenkin) ollut lauantaina, Vappuaattona, töissä. Pääsi onneksi lähtemään kolmen aikoihin. Auto täynnä tavaraa hänelläkin. Mukana kaksi lasta. Kaksi keskimmäistä - siis ikäjärjestyksessä, ilmestymisjärjestyksessä. Viimestelen takapihan siivouksen. Teen hölmöläisen hommaa ja siirtelen tavaroita paikasta A paikkaan B. Halusin kuitenkin raivata ylimääräisiä rakennuspuita sivummalle. Nyt kaikki rojut oli keskellä pihaa. Nyt on enemmän tilaa vaikkapä mölkylle. Sauna tulille. Odotellessa saunan kypsymistä otetaan tikkakisat. Minä voitan. 

Pinkki on paras väri tikkataululle.

Mölkky Areena.

Tätä kirjoittaessa on ensimmäinen toukokuun aamu. Jengi nukkuu vielä. Lipitän kahvia. En raaski alkaa vielä rapistelemaan. Rapistelemaan aamupalaa. En toisaalta halua vielä tarvikkeita nostaakaan esille. Haluan että rouvan kanssa nautitaan yhdessä. Mökkimatkalla piipahdin Otavassa. Vilee'n Food Factoryssä. Lähti mopo hiukan lapasesta ja ostin kaikenlaista lähiruokaa. Lähiherkkua. Ruissipsejä (suosittelen). Makkaraa. Leikkelettä. 

Teen pienen korjauksen. Tuohon nukkumiseen. Minun ja järvellä uiskentelevan kuikkapariskunnan seuraksi nousee (tai laskeutuu - parvelta). Yksi lapsista. Aamu alkaa taas upeasti.

= = = = =