perjantai 6. toukokuuta 2016

Veden laatu


VAROITUS: Tämä blogi sisältää vahvoja suosituksia ja ratkaisun vakavaan ongelmaan. Erityisesti Mikkelin alueelle rakennuttajat - jos ette halua tontille HYVIÄ urakoitsijoita niin välttäkää tämän blogin lukemista.



Minua huoletti projektin alussa vesi. Löytyisikö sitä. Soittelin itse asiassa jopa ennen kauppakirjan allekirjoittamista porakaivourakoitsijalle (Porakaivo Nuutinen) ja kyselin hänen kokemuksiaan alueesta. Oli tehnyt alueelle joitakin porakaivoja ja rohkaisi että vettä kyllä löytyy.

Kun etsittiin 2013-2014 tontteja (onko siitä niin kauan?), niin kolme asiaa oli aina tarkistuslistalla: veden ja sähkön saatavuus sekä niiden hinta ja matkapuhelinverkon datayhteys. 

Räjäytystyöt oli tontilla valmiina ja projekti siinä vaiheessa että porakaivoa voisi alkaa tekemään (elokuu 2015). Jokainen porattava metri maksaa. Valutin etukäteen hikikarpaloita lompakon puolesta. Alueelta oli kuulema löytynyt vettä aikaisemmin mm. 73 ja 64 metristä. Meillä lopulta porattiin 86 metriin. Pumppu paikalleen odottamaan käyttöä.

Tuli toinen huoli. Ensimmäinen saunareissu keväällä 2016. Jännityksellä odotettiin. Pieni pettymys. Ei ehkä yllätys kuitenkaan. Vesi tuoksahti vahvasti rikiltä. Tuoksu jäi vielä pesunkin jälkeen voimakkaana hiuksiin ja ihoon. Tuoksu tuntui aika voimakkaana huoneilmassa kun suihkutteli. 

Keskustelutuokio Reinikaisen Vesan (LVI-asennus ja huolto Vesa Reinikainen) kanssa ja kuvailin haastettamme porakaivoveden kanssa.  

Vesa hommasi meille hapettimen ja kävi laittamassa sen porakaivoon. Tyhjensin lämminvesivaraajan ja hiukan juoksutin vettä - ja kas - haju poissa. Jos oikein tarkkaan haistelee, niin vedessä erottaa vielä pienen sivuhajun, mutta ei enää mitenkään häiritsevästi. Klassinen ilmaisu: eroa kuin yöllä ja päivällä.

Erittäin iso kivi putosi sydämeltä.

SUOSITUKSET:

Porakaivo: Porakaivo Nuutinen (linkki)






LVI-urakat: LVI-asennus ja huolto Vesa Reinikainen (linkki)






Hapetin: WatMan OXI 115





























Asennetaan vielä suodatin ja sitten kuskataan vesi labraan tutkittavaksi. Tähän saakka olemme talousveden suhteen olleet vesitonkkien varassa. Ne jäänevät kesän aikana historiaan.

Veteen kannattaa aina satsata.

= = = = =