tiistai 16. heinäkuuta 2019

70 000 lukukertaa

Mökkiprojektin sivuja on tänään tullut luetuksi (ladatuksi) blogin historian aikana yhteensä 70 000 kertaa. Tuo on kuukauden aikana, noin hiukan pyöristettyna, 1 200 kertaa. Keskimäärin yhtä postausta on luettu hiukan yli 600 kertaa.

Blogin tarkoituksena on ollut kirjoittaa sekä itselle päiväkirjaa, että tarjota muille ummikoille rakentajille vinkkejä sekä suosituksia. Itsellänihän ei ollut juurikaan tuolla seudulla kontakteja urakoitsijoihin, joten halusin tarjota muille rakentajille suosituksia paikallisista urakoitsijoista omakohtaisten kokemusten kautta.

Olen pyrkinyt nostamaan hyviä suorituksia ja onnistumisia esille, en niinkään pitämään tätä itkuvirsialustana huonoille kokemuksille tai huonoille urakoitsijavalinnoille. Vaikka olenkin onnistunut löytämään pääasiassa todella joustavia ammattilaisia, niin toki joukkoon on mahtunut joitakin ehkä ei niin napakoita tekijöitä. Räikeät huonot kokemukset nostan kyllä jossain määrin esille ja olen muutamia casejä pitänyt vielä "tiskin alla". Ehkä jossakin vaiheessa, projektin lopulta päätyttyä, kaivan nuo caset ulos kasetilta ja kirjaan ne ylös. Ihmehän se olisi ollut jos ei pettymyksiä olisi sattunut matkan varrella, mutta kuten sanottua, olen mieluummin kehunut kuin kitissyt - näin julkisesti.



Muutama linkitys historiaan tuon saavutetun tasaluvun kunniaksi.

KAUPPAKIRJAN ALLEKIRJOITUS
Aloitetaan ensimmäisellä kirjoituksella. Tuossa sepustuksessa kuvataan enemmän tai vähemmän ansiokkaasti tontin etsintää heinäsuovasta. Kuinka kierreltiin tontteja ja kuinka päädyttiin nykyiseen. Ennen päätöstä nuuskin todella tarkkaan meille entuudestaan tuntemattoman järven (Kyyvesi) veden laatua sekä rakentamisen mahdollisuuksia. Pelattiin myös todella varman päälle Kauppakirjan ehdoissa ja määrittelimmekin sinne joitakin meille tärkeitä lisäehtoja, mikäli ne realisoituisivat niin ostajalla olisi oikeus purkaa tehty sopimus kuluitta.

AIKA ON KORTILLA
Eniten lukukertoja on kerännyt kirjoitus jossa tuskailen ajankäytön mahdottomuutta sekä pohdiskelen arkkitehtiasiaa.



Seuraavat viisi eniten lukukertoja kerännyttä kirjoitusta ovatkin sitten varsinaisesti asiaan meneviä raapusteluja

SAUNAN SEINIEN KÄSITTELY
Aikainen lintu nappasi jäisen madon aamuvarhaisella ja suti saunan hirsiä.
Ylös. Alas. Ylös. Alas. Tästä selviää millä tuli sudittua.

PIHA- JA MAISEMASUUNNITTELU
Yllättäen yhdeksi luetuimmaksi postauksista on noussut melkoisen tuore aihe.
Siinä ei varsinaisesti menty asiaan, tuotiin julki että etsimme pihasuunnittelijaa, josko joku suoraan innostuisi asiasta ja/tai joku tuttavapiiristämme osaisi suositella jotakin tarpeeseemme. Ensijaisesti halusimme tarjota suunnitelun jollekin uransa alkutaipaleella olevalle joka siten saisi arvokasta työkokemusta, mutta päädyimme lopulta kovan luokan ammattilaiseen (Laura Talo) joka on referenssinsä jo hankkinut.

ENSIMMÄINEN TARJOUSKIERROS PÄÄTTYMÄSSÄ
Kuvattu kenelle tarjouspyyntöjä hirsistä ja asentamisesta laitettiin sekä millaisen vastaanoton pyynnöt saivat. Kuinka jotkut myyjät häviävät mustaan aukkoon (jopa närkästyen) kun meillä onkin omat piirustukset. Tässä kirjoituksessa en vielä tiennyt että en olisikaan saanut laittaa tarjouspyyntöjä noin moneen paikkaan mitä laitoin, erään hirsivalmistajan myynnistä vastaava nauroi minulle näin puhelimessa. Oikea tapa olisi ollut (hänen mielestään) laittaa tarjouspyynnöt vain muutamaan paikkaan. Anteeksi että rikoin kaavaa. 

RAUTAVIHTRILLI, TOINEN NÄYTÖS
Kuinka mökin ulkohirsiä käsiteltiin ja millaisilla seoksilla. Ymmärtääkseni tämä oli se kirjoitus joka herätti ajatuksia ainakin yhdessä rakentajassa ja hän vierailikin tontilla katsomassa millaista jälkeä rautavihtrillillä tulee. Toteutti sitten itsekin käsittelyn rautavihtrillillä. Kiva olla hyödyksi.

KEITTIÖKALUSTEET JA MUUT KIINTOKALUSTEET
Vatulointitarina väreistä. Täsmäkirjoitus myös kuinka ammttilaiset toimivat ja kuinka haasteet ratkaistaan. Itse olin melkoisen toimettomana. Tiellä tässäkin. "A man's got to know his limitations." (c) Harry Callahan



Tämä ei vielä ollut loppukirjoitus. Projekti ei vielä ole päätöksessään. Viimeisistä vaiheista tulee vielä takuuvarmasti kirjoituksia. Kuinka pihan tekeminen onnistui ja päästäänkö milloin maaliin?

On tullut myös mietittyä, että mikä tämän blogin kohtalo sitten lopulta on projektin päätyttyä. Jonkin verran blogissa on kirjoitettu myös itse aiheen (rakentaminen) sivusta. Ehkä tämä sivusto jää henkiin mutta passiivisesti hengityskoneeseen ilman uusia postauksia. Kirjoitellaan sitten päiväkirjaa mökkikirjaan johon myös muilla mökin käyttäjillä on mahdollisuus runoilla sana tai kaksi. Aika näyttää.

= = = = =