sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Pihasuunnitelman luonnokset

Mieluisaa sähköpostia. Pihan luonnossuunnitelmat. Näyttävät aivan erilaisilta mitä itse olin pihasta ajatellut. Hyvä niin. Parempi näin. Omat ajatukset olivat melko tylsiä, näin jälkikäteen ajatellen. Putkiaivoilla ei pitkälle pötkitä.

Moni asia tässä rakennusprojektissa on muuttanut muotoaan ajan kuluessa. Sisustus etenkin ratkennut kohdalleen pala palalta. Veikkaisin, että jopa kaikkien sisustamisen sääntöjen vastaisesti rakennettiin kokonaisuutta hiljalleen. Pönttöuuni oli kaiken lähtökohta. Sitten tuli DIY kattovalaisin. Tämän jälkeen kun sisälle oli tullut pöytä, mietittiin tuolit ja sohva. Seuraavana DIY sohvapöytä. Aamukahvinurkkaus loksahti paikalleen tuurilla - oltiin hommattu jo vuosia sitten tuolit ja pöytä Turusta - sisustusliike Aveliasta. Nuo sitten tuotiin saunatuvasta mökkiin. Keittiökaapit ja kodinkoneet. Baaripöytä/apupöytä. Parven kaiteet ja portaat. Jokainen omana kokonaisuutena osana suurempaa kokonaisuutta.

Pihan osalta myös ajan kuluminen on ollut hyvä ratkaisu. Olemme oppineet huomaamaan mitä haluamme tontilta ja mitä osia tonttia olemme alkaneet käyttää mihinkin tarkoitukseen. Olemme havainneet että mistä on  paras katsoa ilta-aurinkoa, missä olisi hyvä kokkailla ulkona, missä ehkä joisimme aamukahvit jne. 

Tuon kokemuksen ja meidän tahtotilat LAURA TALO kaivoi meistä esille erittäin näppärästi. Osasi tuoda keskusteluun reilusti uutta ajateltavaa ja mikä kaikkein tärkeintä - uskalsi olla eri mieltä asiakkaan kanssa. Minusta hän aisti hyvin sen mistä pidämme nyt ja mistä voisimme pitää tulevaisuudessa. 

Perustuksien tekemisen yhteydessä silloinen vastaava mestarimme patisteli usein, että meidän pitäisi päättää terassin muodot voidaksemme tehdä terassin perustukset. Mittailimmekin tontilla terassille tulevia alueita ja tuskaisena mietimme että millainen sen terassin pitäisi olla. Tämä siis käytännössä ilman hajuakaan siitä, missä tontilla olisi parasta viettää aikaa. Lopulta sitten kieltäydyimme tekemästä terassin perustuksia ja sanoimme siirtävämme terassien tekemisen tulevaisuuteen. Väitän tämän olleen oikea ratkaisu. Aivan varmasti.

Lauralta saatiin siis luonnossuunnitelmat piha-alueista. Niitä on kommentoitu ja seuraavana saamme käsiimme toteutussuunnitelmat. Seuraava steppi näyttää hiukan erilaiselta, koska valitettavasti jouduimme joitakin asioita muuttamaan budjettisyistä. Voi olla että joudutaan myös tekemään piharakentaminen kahdessa osassa - sen aika näyttää.

Päärakennus.

Sauna.

Luonnossuunitelma.

Piharakentamisen jälkeen on kyllä aika hengähtää. Tehdä lopputarkastus. Antaa taas ajan kulua ja kun intoa alkaa taas löytymään niin miettiä taas lisää kehityskohteita - mutta täysin ilman paineita, löysin rantein.

(kuvakaappaukset julkaistu tekijän luvalla)

= = = = =