lauantai 20. tammikuuta 2018

Yösauna ja aamusauna

Hanhiniemeen. Kahdestaan. Nuorin tyttö lähti Tampereelle jalkapalloturnaukseen ja nuorimmalla pojalla lauantain kohdalla harrastuskalenterissa aukko. Kyllä. Sunnuntaille osuu pojalla kiekkomatsi mutta on sen verran myöhään että ehditään sinne kyllä kuuluttelemaan.

Lähtiessä ei suunnitelmissa ollut mitään suurempia rakentamiseen liittyviä hommia. Oikeastaan, ei yhtään mitään. Eli puhdasta velttoilua. Täydellistä. 

Norminpurkutalkoot. Tehdään mitä sattuu. Silloin kun huvittaa. Parasta mökkeilyä. Juuri näin.

Perjantaina siis mökille. Tarkistetaan tilukset. Maa on valkoisessta lumesta kuohkeana. Piha aurattu. 

Rouva saunamaatuskaksi. Minä pimeän järven jäälle. Kamera. Ummikko. Tässäkin. Kuvaamisessa. Kierrän niemen, Hanhiniemen niemen. Otan kuvia eri kohdista. Priimaa ei tule tässäkään. Hyvää ehkä. Tai ainakin ok. Kiva toki oli kuvailla. Aika vieri. Aivot lataamossa.

Järvellä odotan huutavan hiljaisuuden keskellä jään paukahtamista. Valmiina säikähtämään. Ei paukahda. Turhaan odotin.

Kukoksi nuotiopaikalle. Saunamaatuska oli jo tovin saunaan puita viskonut. Nuotiopaikan tuli heijastuu kauniisti kuohkean ja koskemattoman valkoisen hangen pinnasta. Ei tuule lainkaan. Ei kuulu ääntäkään. Ei hassumpaa. 

Nautiskellaan olotilasta nuotion äärellä. Oluetkin. Maailman paras sauna alkaa olla valmis. Vetäydytään sinne. Kello on 23:30. Jossakin vaiheessa nukkumaan. Vierekkäin. Lämpimään.

Aamulla ylös ihastelemaan mustavalkoista maisemaa. Kiukaaseen tuli. Saunamaatuska nukkuu vielä. Minä varastan shown. Saunamajuri sentään. Laitan saunaan tulet. 

Kahvit jo tuoksuu saunatuvassa. Saunassa vedän henkoset syttyvän kaarnan tuoksusta. Elämä.








= = = = =