perjantai 12. tammikuuta 2018

Makuuhuoneen lattia

Joskus kannattaa jonottaa. Joskus ei. Silloin kun itse jonotin nikkarointitaitoja meni se aika hukkaan. Voi olla että olin väärässä jonossa.

Mikkelin K-raudasta kävin hakemassa sinne tilatut lattiamateriaalit. Tavaraa oli vain kahteen makuuhuoneeseen. Katotaan sitten olohuone ja eteinen myöhemmin. Ehkä joskus 2080-luvulla.

Rouva päätyi lattiamateriaaleissa Design+ 5/32 Classic Tammi, villi, savu -vaihtoehtoon. Valitussa vaihtoehdossa on vinyylilankun ominaisuudet, mutta koska on puukuitua, niin tavallaan ekologisempi versio vinyylilankusta. 

"Uuden designlattian ydin - sisällä oleva puukuitulevy - on suojattu molemmilta puolilta vedenpitävällä DualSeal -teknologialla. Sen ansiosta Megafloor design+ lattia soveltuu ihanteellisesti alueille, joissa rasitus on voimakasta, jopa kosteisiin tiloihin."

Niinpä minä nikkaroimaan. Huolellinen lattian puhdistus. Välineet valmiiksi. Lattiamateriaalin piti olla helppoa klik-ja-klak tai niks-ja-naks asentelua. Pari ensimmäistä riviä ja ainoa paikka jossa oli niks-ja-naks oli mun pää. Laminaatti paikalleen, toinen, kolmas - irvistää. Ei osu kohdalleen. Korjaan. Irvistää toisaalla. Irvistää jo tekijäkin. 

Miten nää pitäs niks-ja-naks? Ylös. Alas. Ylös. Alas. Ylös. Alas. Perse ja takareidet huutaa sitä kuuluisaa Hoosiannaa. Välillä huudan minäkin. En sitä Hoosiannaa. Onneksi mökki on korvessa. Ulkona puiden oksilla pöllähti lumi - linnut lähti pakoon. Hitto.

Niksuttelen ja naksuttelen aikani. Perse ja takareidet vihaa minua - "miksi järjestit tällaista burpee'ta perjantai-illaksi", ne kysyvät. En tiedä itsekään. En pysty vastaamaan perseelle ja takareisille. Valittakoot. Ei kiinnosta niiden kitinät.

Jossakin vaiheessa homma alkaa etenemään. Paremminkin jopa. Etten sanoisi. Poistan puhelimen pikavalintoihin ohjelmoimani kriisiavun numeron ja jatkan urakkaa. 

Tietenkään lankkujen mitta ei mene tasan. Viimeinen rivi jää kapeaksi. Kiroilen ja sahailen lankut pitkittäin sopivan mittaiseksi. Jäävät onneksi kaapin taakse piiloon. Sinne saatan mennä minäkin.

Tuli siitä valmista. Siivoilen. Lakaisen. Haen K-supermarket Nurmijärvestä mukaan tarttuneen A-oluen. Sytytän pönttöuuniin tulen. Taas hiukan edellistä suurempi satsi puita. Ajellaan uunia sisään. Kuudes kerta kun siinä on tuli. Maltilla. Ohjeiden mukaan.




niks-ja-naks

niks-ja-naks etenee

niks-ja-naks lähes valmiina

Listat laitetaan heti eikä viidestoista päivä


En aio tarjota perseelle ja takareisille Buranaa. Otan Jack Danielsiä - vaikuttava aine Tennesee Whiskey Limited number 4 Edition. En jaksa lämmittää saunaa. Olispa saunamaatuska täällä - pääsisin valmiiseen saunaan. Kosteisiin löylyihin. Maailman parhaassa saunassa. 

Huomenna toinen makuuhuone.

Niks-ja-naks.



PS:

Jos jotain kiinnostaa meidän vessa, niin tuossa pari kuvaa.





= = = = =