sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Neljä päivää hirsien tuloon

Herätyskello soi. Lauantai. Torkutan 30 minuuttia. Rähmäiset silmät ja ajatukset. Täytyy keskittyä että kaikki tarvittava tulee mukaan. Pari ylimääräistä juoksua vielä autolta hakemaan unohtuneita tavaroita. Osan ruokatarvikkeista otan mukaan, osan ostan K-supermarket Rokkalasta. 

Viime viikonloppuna oltiin viettämässä vaimon syntymäpäiviä tontilla risujen keräämisen merkeissä. Nyt pitäisi siivota roskia ympäristöstä pois - styroxia ja pakkausmuovia pääasiassa. Työmiehet ovat pitäneet tontin oikein siistinä, minulle jää vain pikkusipistelyä. 

Pientä siivoilua.
Hiekkatielle on myrsky kaatanut pari puuta, mutta ne on ehditty jo metsuroida pois. Alan miettimään että millaistahan jälkeä tontilla on myrskyn jälkeen. Huoli on turha. Styroxin kappaleet pysyneet hyvin painojen alla paikoillaan ja vain yksi hennohko koivu katkennut keskeltä poikki.

Sytyttelen nuotion ja polttelen risuja. Keräilen roskia ja järjestelen paikkoja. Tulevana keskiviikkona saapuu tontille saunatuvan hirret. Siitä vajaa viikko ja saapuu mökin hirret. Paikat on valmiina. Tilaa tarvitaan ja sitä varmaan on riittävästi.

Siihen tulee JOSKUS autokatos, nyt siihen tulee hirsilasti.

Tästä hetkestä alkaa jälleen uusi jakso. Alkaa vaihteeksi ajanjakso jolloin tapahtuu näkyvää nopeammalla tahdilla. Ei käy kieltämäninen, stressi on ollut aika ajoin suuri. On sitä edelleenkin. Vuodenvaihteessa tulee sen verran paljon laskuja että lienee pakko hidastaa aikataulua että saa aikaan vähän rahoitusjoustoa. Kaikkea rahaa ei haluta hakea pankin tiskiltä koska pyritään kuitenkin mahdollisimman suureen omarahoitusosuuteen. 


Sähkösuunnitelmaan laitettiin paljon "varauksia"

Tassu altaan perustuksissa.

Harmaille vesille haasteellinen paikka, toteutus Vestellillä.

Tontilla sähköt. Kaappi Savonlinnasta.
Polttelen tontilla risuja ja siirtelen tavaroita. Saan tehtyä kaikki, mitä olin aikonutkin. Taidanpa kiehauttaa kahvit - enpä kiehautakaan... kahvi on kotona. Se siitä sitten. Kiroan. Polttelen risuja ja pitelen taukoa ihan muuten vaan.

Ajelen illalla kotiin. Kuuntelen jääkiekkokierrosta radiosta. Otan pienet unet paluumatkalla - silmät ei meinaa pysyä auki. Yöllä haen vielä pojan jäähallilta, oli pelimatkalla Turussa.

= = = =