sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Askel kohti saunan sisustamista

Rouvan ja poikien kanssa käytiin taas siivoamassa tontilla. Poltettiin risuja ja keräiltiin laudanpätkät yhteen kasaan. Rakennusmiehet olivatkin jo keränneet kaikki tontilla olleet pätkät kahteen pinoon - tehtiin niistä yksi siisti pino ja peitettiin muovilla. Pahvit ja muovit olivat myös kerätty yhteen kasaan. Eriteltiin muovit mahdollista jatkokäyttöä varten. Tuollainen siisteys pystytysurakoitsijalta herättää erittäin suurta luottamusta.

Kuopus kivellä.
Saunan ja saunatuvan saadessa muotoaan, alkaa sisustuskiima. Millaista pintaa laitetaan? Millaiset lauteet? Mistä materiaalista väliseinä? Mitä väriä saunaan? Mitä väriä saunatupaan?

Sauna ja saunatupa.
Aloitetaan saunasta. Kiukaan osalta vieläkään ei ole valmista. No, aika paljon ollaan hajuilla tyylilajista mutta ei vielä mitään päätöstä tehty. Mittailin hiukan saunaa että saa kuutiot selville ja huomioitua ne kiukaan valinnassa. Katto nousee vinosti kohti saunatupaa ja mietinnässä on että tehdäänkö välikatto vai jätetäänkö vinoksi - juuri nyt on ajatuksissa jättää se vinoksi. 

Korkealle kattoon jos laittaisi paljon pieniä valoja - ikäänkuin tähtitaivaaksi. Pintoja mietitään. Lattiaan tietty laatta, mutta entä seinät. Alkuperäinen ajatus oli laittaa suihkutilojen seinät laatasta - mutta entäpä jos vetäisi pintävärin jälkeen lasin seinään? Onko kenellä kokemuksia? Näin jäisi pintavärillä käsitellyt hirret siististi näkyviin lasin taakse?. Pintaväriksi tullee tummahko. Mahdolliset pienet valot erottuvat tummasta taustasta paremmin kuin vaaleasta. 

Saunan katto nousee vinosti ylös.

Suihkutilaa. Väliseinä puuttuu.

Näkymä saunan lauteilta järvelle.

Lauteista tehdään isot. Paljon oleskelutilaa. Laudesyvyys reilu. Toiseksi ylimmälle tasolle myös paljon tilaa niin voi mukavasti oleilla "ruotsalaisissa" (=miedoissa löylyissä). Lauteet mahdollisesti vaaleammat niin olisi kontrastia tummempaan seinään nähden.

Kaksi suihkua tulee - sadesuihkut. Saunasta on mahtava näkymä järvelle ja haluttiin saunaan iso ikkuna. Näkymää ei haluttu verhota suihkutilalla, siksi se on suunnitelmassa laitettu sivuun. Aika usein näkee saunoja jotka on järven rannalla, mutta saunasta ei ole kunnon näkymää järvelle. Joko ikkuna on pieni tai sitten suihkuhuone on tehty saunan eteen.
 
Saunatuvan osalta lattiaan lienee tulossa laminaattia. Parvelle kaide ja jotkut yksinkertaiset portaat. Saunatuvan parvelle majoittaa tiukassa tilanteessa  3-4 henkilöä. Seinät olisi suunnitelmissa (juuri nyt) käsitellä vaaleaksi.  

Saunatupa.

Vaikeat, mutta mielenkiintoiset, hetket käsillä. Paljon on päässä ajatuksia, millainen on lopputulos, sitä ei vielä tiedä. Vinkkejä ja ajatuksia saa laittaa tulemaan.

= = = = =