keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Sauna ja saunatupa hahmottuu

ÖJoskus sitä on tehty hullumpiakin tempauksia. Keväällä lähdin aamukahville tontille, kävelemään jäällä ja katsomaan auringon nousua. Kaunis aamu.

Eilen työpäivän päätteeksi ajelin tontille esikoisen kanssa. Tytär oli tullut Vaasasta syyslomailemaan ja ajeltiin tunniksi tontille. Tulipahan matkalla päivitettyä kuulumiset ajan tasalle.

Pystytysurakoitsijana meillä on Partosen Teijo porukoineen. Teijosta on jäänyt kuva erittäin rauhallisena ja joustavana urakoitsijana. Mukava jutella hänen kanssaan. Teijo + porukat olivat saaneet tontilla paljon aikaan. Saunarakennus alkaa hahmottumaan. Tyytyväisyys iskee pintaan. 

Tässä vaiheessa uskallan vahvasti suositella Teijoa urakoitsijaksi. Myös muista urakoitsijoista tai työnjohtajista voi minuun olla yhteydessä - kerron mielelläni omat kokemukset muillekin. 

Tällainen näkymä odotti tulijoita.
Saunarakennus takaa. Välikköön joskus ulkotakka.

Minulla oli yksi suurimmista haasteista löytää hyvät, luotettavat ja joustavat tekijät projektille. Ulkopaikkakuntalaisena ensiarvoisen tärkeää on onnistua rekrytoinnissa. Mielihyvin siis jaan omia kokemuksiani muillekin - toivottavasti niistä olisi hyötyä jollekin joka mahdollisesti olisi vastaavassa tilanteessa kuin minä olin projektin alussa - ei mitään valmiita kontakteja.

Partosen Teijo tuli minulle K-raudan suosituksien kautta. Olen tyytyväinen. Homma toimii. Tässäkin suhteessa olen erittäin mielissäni Mikkelin K-raudan toimintaan myyjänä - aina pystyin kääntymään heidän puoleensa ja sain hyviä vinkkejä ja suosituksia tämänkin urakoitsijan valintaan. 

Yhden kumppanin kanssa olen joutunut tilanteeseen että päätin purkaa sopimuksen.
  
Sauna vasemmalla, saunatupa oikealla.
 
Saunarakennuksen suunnitelmaa.

Saunarakennus alkaa siis jo saada muotoaan. Kävin saunassa fiilistelemässä lauteiden ja kiukaan paikkoja. Pitänee hiukan mittailla sisämittoja että osaa hankkia oikean kokoisen kiukaan. Väliseinä pitää tehdä. Välikaton osalta tilanne auki. Samoin sisävärityksien ja materiaalien. Laattoja on jo katseltu seiniin ja lattiaan, mutta sain hyvän vinkin uudelta vastaavaltani kuinka suihkuhuoneen seinät voisi viimeistellä. Täytyy palata näihin vielä myöhemmin. Ideoita otetaan vastaan. 

Alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna ikkunoita hiukan pienennettiin. Edelleen elän kahden vaiheilla, olisihan nuo ikkunat ollu kivat olla ihan lattiaan saakka, mutta näyttää ihan kivalta nykyisellä toteutuksellakin.

Saunatupa näytti mukavalta. Sinnekin tulee parvi. Pieni, mutta menettelee. Pystymme tilapäismajoittamaan isommankin porukan - jos eivät ole kranttuja että millaisessa sopessa nukkuvat. 

Saunan ja saunatuvan väliin jää katos. Siihen tehdään joskus ulkotakka. Juuri nyt siihen ei taida kolikot riittää. Katoksessa voi sitten paistaa makkaraa sateelta suojassa tai vaikkapa pyöräyttää letut. Ihan miten vaan. Siinä voi istuskella vaikka iltaa tai odotella saunan lämpenemistä ja ottaa... no vaikkapa esimaistelua saunajuomista.

Sauna mökiltä kuvattuna.

Telineet.

Rakennusmujua.

Millään ei olisi malttanut lähteä ajelemaan kotiin, mutta pakko oli päästä unille hyvissä ajoin. Seuraavana aamuna herätyskello lauleskeli klo 5:45. Hyvästeltiin järvellä sukelteleva kuikka ja suunanttiin kohti kotia. Lyhyt pit-stop jälleen K-supermarket Rokkalassa

Paluumatkalla ajattelin kuunnella YLE Puheelta liigakierrosta, mutta vähille se jäi. Höpöteltiin esikoisen kanssa kaikki kuulumiset kuinka Vaasassa yliopisto-opiskelu on lähtenyt käyntiin jne. jne.

Tulevana lauantaina on tarkoitus ajella taas tontille nokipannukahvittelemaan ja siinä samalla sitten hiukan siivoilla tontilla rakennusmujuja pois.

Kuvat: (c) Jenna Astikainen
= = =