tiistai 21. huhtikuuta 2020

Terassilasit saunalle

Viimein. Tuulensuoja. Suoja varsinkin pohjoisesta sekä etelästä tulevilta tuulenhenkäyksiltä. Eikä ne aina ole mitään lehmänhönkäyksiä. Terassilasit asennettu. 

On antoisaa seurata kuinka vuodenajat kohtaavat toisensa. Mökin suuret ikkunat antavat mahdollisuuden olla osa luontoa silloinkin kun luonto pullistelee muskeleitaan rankkasateiden tai myrskytuulen muodossa. Sateen valuessa ikkunaa pitkin on mukavaa katsoa ulos kahvimuki kourassa. 

Saunomisessa on ollut omat haasteensa. Haasteensa sen suhteen, että saunan ja saunatuvan välikössä on ollut hiukan kovemmalla tuulella jotensakin epämieluisaa vilvoitella. Tuuli painaa kylmän luihin melkeinpä pahemmin kuin pakkanen. Hartaaseen saunomiseen kuuluu hartaat huilitauot, mutta tuulella ne tauot ovat jääneet liian lyhyiksi ja saunominen saattaa jäädä sen seurauksena vähän torsoksi kun ei kunnon virkistäytymistaukoja saa.

Nyt saa. Kunnon huilit. Saunan ja saunatuvan välissä on nyt lasitus. Tuuli voi nyt kokeilla muskeleitaan ja saunoja voi vetää rauhassa hörpyt Jaffaa tuulensuojassa. 

Lumonin lasit.




Tätä rakentamisen pientä osa-aluetta tuli pyöriteltyä pitkään. Se oli ensin osana pihaurakkaa, mutta poistettiin se siitä. Piti saada hintajoustoja. Toisaalta myös ajattelin että vastuuasiat on selvemmät kun ei tilata välikäden kautta. Jos tulisi jostain syystä ongelmia asennuksen jälkeen, niin voisin olla suoraan yhteydessä myyjään - enkä siis välikäden kautta. 

Kyselin syksyllä 2019 tarjouksia laseista. Tarjouksia sain joitakin. Laatu vaihtelevaa. Joissakin tarjouksissa ei ollut lainkaan mainintaa lasien paksuudesta. Sain paksuudet selville kun kyselin. Tästäkin asiasta oli eriäviä mielipiteitä. Jonkun mielestä 4mm karkaistu turvalasi riittää. Toisen mielestä 6mm on paras vaihtoehto. Yksi kertoo että ei missään tapauksessa pidä tehdä alle 8mm paksuudella. Kuinka näistä sitten tavallinen rakennuttaja löytää sen sopivimman tarjouksen?

Tontilla kävi vieras. Lumonilta. Mittaili aukkoa. Tutustui ympäristöön. Esitteli kahvamekanismia. Vakuutti. Vakuutti ammattitaidollaan. Myyjä näki paljon vaivaa kaupan eteen. Olin valmis unohtamaan kaikki muut tarjoukset saamani Lumonin tarjouksen jälkeen. Selkeä tarjous, kuvien kanssa. Tehtiin kaupat ja kättä päälle. 

Lumon 7S liukuva terassilasitus:
  • pystypuitteellinen liukuva terassijärjestelmä
  • profiilit polyesterijauhemaalattua alumiinia
  • 8mm karkaistu turvalasi, sävy: kirkas (OF88)


Nyt on sitten viimein Lumonilta tilattu terassilasitus asennettu. Pidimme covid-19 vuoksi turvavälit emmekä olleet asentajan selän takana hönkimässä. Pikainen opastus kohteeseen ja terassilta huikkaus kun työ oli tehty.

Välikössä on vielä tilapäinen sisustus. Vanhahko hyvin palvelut sohva sekä pöytä. Tarkoituksena on virittää lattialle matto. Hommata uudet, hiukan sirommat sohvakalusteet. Katon rajaan tulee infrapunalämmitin. Lattialle terassitakka tunnelmaa tuomaan. Lyhtyjä. Hylly ehkäpä.

Tällainen terassitakka ja tyylilaji välikköön (kuva. tulituote.com)

= = = = =