lauantai 21. joulukuuta 2019

Kourut

Meniköhän mikään mökkiprojektin osa-alue näin vaivattomasti kuin vajaa kaksi viikkoa sitten tilaamani kourut ja kattoturvatuotteet?

En usko. Joissakin mökkiprojektin osa-alueissa on ollut ihan käsittämätöntä säätöä niin itse hinnoitteluissa, kuin tarjouksien sisällöissäkin. Joidenkin toimijoiden kuulee, sekä lukee, (mukamas) ajattelevan aina asiakkaan etua ja budjettia. Jep jep. Tuollaiset palvelulupaukset ei merkkaa mulle tekstinä yhtään mitään, elleivät ne realisoidu sitten käytännössä. Aina ne eivät realisoidu. Ehkä niistä tuonnempana. Joskus.

Kourujen ja kattoturvatuotteiden (tikkaat mökin katolle) osalta tarjouspyynnöt laitoin maailmalle vajaa kaksi viikkoa sitten sunnuntaina. Tuttuun tapaan yli puolet yrityksistä jätti täysin vastaamatta tarjouspyyntöihini. Joukossa niin paikallisia toimijoita kuin valtakunnallisesti operoiviakin. Kuitenkin, sain jo maanantaina (seuraavana päivänä) kolme tarjousta, eli ne ainoat. Tarjouksista kaksi oli selkeitä ja yksi - no ihan ok. Yksi noista kolmesta soitti ja esitti tarkentavia kysymyksiä.

Etelä-Savon Kourupalvelu [linkki] osoitti sellaista kiinnostusta tätä pientä mökkiprojektin osa-aluetta kohtaan että minulla asiakkaana heräsi välittömästi luottamus. Juteltiin tietyistä rakennusteknisistä asioista ja oltiin yhdessä sitä mieltä, että ei välttämättä tarvita kaikkia kattoturvatuotteita (mitä piirustuksiin merkitty) tässä vaiheessa. Mikäli lisätarvetta ilmenisi niin hoidetaan ne sitten jälkikäteen.

Mökkiprojektin aikana olen törmännyt moniin myyjiin jotka ylimyyvät heti ensimmäisellä kosketuksella. Ajattelevatko tuollaiset myyjät/urakoitsjat oikeasti ja aidosti asiakkaan lompakkoa vain kertaluontaisena ansaintakeinona vai mahdollisesti pitkän ajan tuottokohteena?






Minä tein päätöksen ja valitsin Etelä-Savon Kourupalvelun kourujen ja tikkaiden toimittajaksi, koska he osoittivat kiinnostusta minun pieneen huoleeni ja olivat vielä puhelimitse yhteydessä. Lisäksi he eivät ylimyyneet vaikka varmasti tilaisuus oli. Vaihdettiin myös lennossa kourujen muoto kulmikkaasta puolipyöreään.

Mikäli tarvitsen lisää kattoturvatuotteita, niin aivan varmasti tiedän mistä ne hankin. Valistunut lukija löytää hankintapaikan tästä blogista.

PS. 
Tämä kirjoitus EI OLE KAUPALLINEN YHTEISTYÖ kuten ei mikään muukaan kirjoitus tässä blogissa.

= = = = =