sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Kuin kuuta nousevaa

Odotin. Pitkään. Tätä syyslomaa. Kuin kuuta nousevaa. Tätä kirjoittaessa se taitaakin sitten olla sopivasti lähes täysikuu. Niin on lähes täysi tämä projektikin. Täysi on oma mittanikin. Ihan liian pitkäksi venynyt projekti.

Ei ole ollut vaihtoehtoja. On pitänyt tasapainoilla niin rahoituksen kuin aikataulujen kanssa. Kaikenlaista säätöä. Soppaa on myös maustanut oma heikko keskeneräisyyden sietokyky. On se pinna venynyt. Ihminen muuttunut. Ihminen oppinut.

Enää on projektissa jäljellä vain pientä silppua. Pieniä yksityiskohtia. Ei stressaa ne. Ei yhtään. Niitä on niin vähän ja jäävät ensi kesään. Saunan terassi lähes valmis, köydet puuttuu kaiteista, suoja-aidan taakse säilytystila ja terassilasit välikköön. Mökin terassi vielä enemmän vaiheessa. Sateet kuulemma haitanneet työn etenemistä. Onneks ei ole satanut koko aikaa.

Lähes valmista.

On aika nauttia tästä vaiheesta. Pihaurakka ripausta vaille valmiina. Käsillä hetki joka on draivannut tämän noin viisi vuotta eteenpäin. Syysloma. Syysloma 2019. On aika hengähtää. Laskea päästä ylimääräiset paineet. Laskea paineet nollaan ja puhaltaa höyryt ulos. Hengähtää. 

Perjantaina chillailtiin poreissa. Näytöltä (ei telkkarista) Vain Elämää. Lauantaina Suomen EM-karsintoja ensimmäisen puoliajan verran. Kypsyin. Käsittämätön tuomarivirhe. Rankkari. Vaihdoin kanavaa. New York Rangers vs. Edmonton Oilers. Kaapo Kakon ensimmäinen NHL-maali. Kannatti vaihtaa.


Vain Elämää

Rangersin matsin jälkeen mökissä blinejä Bollingeria ja Vysotskia. Hääpäivää (16.10.2019) hiukan etukäteisjuhlittiin. Pronssihääpäivä. Kaksikymmentä vuotta. Hommasin rouvan kuplajuomia varten viilentimen (syylari). 

Lauantaina päivällä tein sunnuntaista aamupalaa ajatellen foccaciat. Sunnuntaina heräilin sitten 6:38 ja keittelin kahvit ja tein aamupalat. Kannoin ne altaalle. Virittelin altaan valmiiksi. Rouva köpötteli mimosineen perässä. Formulat katsottiin. Vettä alkoi tihuttaa sopivasti Japanin osakilpailun päättyessä.  Pitäs päästä rosvopaistia tekemään. Ei oikein innosta.



Blinejä ja kaviaaria.

Sunnuntai. Aamupala ja formulat.

Syksy. Nuotio. Nuotioruokaa. Pulla. Baileys. Sikari. Sauna. Poreet. Bollinger. Takka. Blinit. Bollinger. Stolichnaya. Aamusauna. Formulat. Poreet. Mimosat. Aamukahvi. Aamupala. Metsäretket. Siinä ne draiverit.

Tässä hiljaisuudessa istuessa, päässä ajatus että tästä mökkiprojektista selvittiin. Tämä kärsittiin. Tämä kestettiin. Mukava projekti ei aina näyttäytynyt mukavana. Lopputulos kuitenkin hymyilyttää. Enää vähän jäljellä. Aiemmin luetellut draiverit ajoivat eteenpäin. Saivat jaksamaan. 

Vähissä on ne asiat joita enää pitää selvittää, suunnitella, aikatauluttaa, budjetoida, löytää hyvä tekijä. On aika tyhjentää aivokapasiteetti noista asioista. Nollata. Just nyt.

Nollaus.


= = = = =