lauantai 30. elokuuta 2014

Konkretia alkaa

Kasassa on nyt kahdeksan arkkitehtitoimiston/arkkitehdin tiedot. Kiitos ystävät suosituksista. Osa suosituksista/vinkeistä on jopa sellaisia että suosittelijalla on henkilökohtaisia kokemuksia arkkitehdista. Varsinkin yhden toimiston yhdestä mökistä pidin kovasti. Oli ainakin sinnepäin mitä ollaan itse ajateltu, ei täysin, mutta samaa henkeä oli aistittavissa. Vielä pari arkkitehtitoimistoa etsitään listoille ja sitten lähtee hakuprosessi käyntiin.

Raivaussahan sain viimein hankittua. Vantaanportin K-raudasta löytyi kaikki tarvittava. Yhtenä iltana siten Jesperin kanssa suoritettiin kasausrituaalit autotallissa. Valmista tuli ja tehtiin pienet testikäytöt takapihalla. Toimi.

Shoppailua, K-rauta Vantaanportti

Rouvalla tilinpäätösinventaarit menossa. Inventaareja on hän tehnyt aamulla aikaisin ennen kaupan aukeamista sekä yöllä kaupan sulkemisajan jälkeen. Harrastuskuskauksia joka ilta - tietenkin. Vähän jäi itsellä hommia kotona vaiheeseen tämän viikon päätteeksi - olkoon. 

Viikonlopuksi Minna lähti Helsinkiin "ysärifestareille". Olisin kaivannut häntä tontille hirvikärpässyötiksi, mutta olkoon nyt. Tein sitten perjantain-lauantain välisenä yönä sellaisen virheenkin, että menin hölmö pyytämään pienet nukkumaan mun kanssa samaan sänkyyn, kun sängyssä kerran nyt oli tilaakin. 

Kaikki muut nukkuivat hyvin paitsi minä. Aamulla heräsin klo 6:00 lähettämään Tuiken pelimatkalle (turnaus). Lähtö oli Jokelan Teboililta ja oli tyttöjen eka reissu bussilla. Tuli ihan oma nuoruus mieleen. Savonlinnasta lähdettiin talvipakkasilla SaPKon bussilla Turkuun ja bussin ikkunat eivät sulaneet koko matkan aikana. Tuikelle vilkutukset 7:15 ja sitten kotiin. Kotona odotti Toivo jo hereillä ja hän lähti Jennan kanssa turnaukseen Nurmijärvelle. 


Tuike lähtee turnaukseen.

Itse lähdin siitä sitten ajelemaan tontille. Tarkoituksena oli hiukan saada raivattua lepikkoa metsurin tieltä pois. Vaikka olen nyt taas päässyt salilla käymään, niin kyllähän se oli tällaiselle toimistolössykälle hikistä puuhaa. Hiki valui poskia pitkin ja hirvikärpäsiä hätistelin. Oli kuitenkin ihan mukavaa hommaa. En ole koskaan aikaisemmin edes pitänyt raivaussahaa kädessä. Ammattilainen voisi käydä kurkkaamassa ja päivttelemässä kantojen nirhimisjälkiä. Samalla kun sahailin, vilkuilin olan yli karhuja. Ei näkynyt. Viikolla oli joku nalle käynyt läpsimässä lenkkeilijää. Ei kovin kaukana meidän tontista. Ei tullut minua läpsimään. Olisin läpsiny takasin. Ja kunnolla. Oppisi olemaan.

Lepikko odottaa koskemattona.

Siinä raivaillessa alkoi myös autokatoksen ja pelikentän paikat hahmottumaan. Niille löytyy luontevasti paikat. 

Voisi  olla että autokatos ja talousrakennus tulisi tuonne kuvien vasempaan reunaan ja pelikenttä kuvien oikeaan laitaan. Pelikenttä on ainoa nurmialue koko tontilla. Muita ei tule. Enkä aio osallistua pelikentän nurmikon ajeluun. Lapset. Lapset hoitakoot sen. Eli minä.

Nirhittyä lepikkoa

Vaatii paljon mielikuvitusta kun katselee tonttia ja yrittää visioida tontille tulevia rakennuksia. En malta odottaa että itse rakennukset alkavat nousta paikoilleen. Tänään taas, kun pitelin taukoja, niin kiertelin tontilla katsomassa rakennusten tulevia paikkoja. Pitkän niemen kärki on sellainen jossa varmasti vietetään paljon aikaa. Kesällä siellä näkyy auringon laskut ja nousut. 

Seuraavassa kuvia tontilta. Kuvateksteissä selitykset. Enjoy. Katsotaan sitten vuoden päästä onko näkymät muuttuneet.
Manhattan, Battery Park
Maisema vanhempien makuuhuoneesta,  Pohjoiseen

Terassin reunalta, länteen.
Nyt menen ja laitan saunan päälle. Sähkösaunan.

= = =