tiistai 26. elokuuta 2014

Ensimmäiset hankinnat

Ensimmäinen varsinainen hankinta mökille oli Suuri Lintukirja. Tilasin sen www.antikka.net -sivuston kautta. Kirja on painettu Helsingissä 1955 (Suomalaisen Kirjallisuuden Kirjapaino Oy). Kirjassa on 25 värikuvaa ja 337 mustavalkoista kuvaa. Itse en lintuja tunne juurikaan, mutta Jenna (vanhin tytär) on niistä enemmän kiinnostunut. Oikeastaan kirja onkin vain somistuskirja.

Suuri Lintukirja - 1955.


Vaimokin kunnostautui hankinnoissaan. Risuakaan ei ole vielä tontilla taitettu mutta astiastot on jo tilattu. Tilattuna on 12 kpl ruokalautasia, syviä lautasia, kakkulautasia, kahvikuppeja sekä pari kulhoa. Paikan päällä pitää vielä käydä katsomassa savimateriaali. Millaiset niistä sitten tulee, ainakaan mulla ei ole yhtään aavistusta. Veikkaan että hyvät - en uskalla epäillä vaimon makua.

Tuija Koponen tekee jokaisen astian käsityönä ja siksi jokainen on uniikki yksilönsä. Suositaan paikallista yrittäjää. Kyllä noista kelpaa sitten kevätpakkasilla aamukahvit nauttia tai sitten viileänä syysiltana saunan jälkeen sushit. Tuija Koposesta löytyy tietoja nettisivuiltaan.


(c) Tuias
(c) Tuias




















Kaikki hankinnat eivät menneet ihan nappiin. Heitin Toivon jalkapalloharkkoihin ja ajelin Tuiken kanssa Järvenpään K-rautaan ostamaan sitä raivaussahaa (ennen kuin vien Jesperin Nurmijärvelle BJJ -treeneihin). Oli siellä. Yksi. Esittelysaha. Hyvä olisi ollut. Tehdään siitä sitten kaupat. Aletaan etsimään sahan laatikkoa jossa on lisävarusteet. Ei löydy. Aika pitkään henkilökunta etsii sitä. Ei löydy. Nostetaan kädet ylös. Nostan viilat ja systeemit takaisin hyllyyn. Ostetaan sitten jostain. Olen sahani kanssa edelleen toivottomassa tilassa.


K-RAUTA, Järvenpää

Eletään uskossa että pääsisi risusavottaan jonain päivänä. Joskus.

= = =