torstai 29. joulukuuta 2016

Välipäivien pikavisiitti

Tänne taas. Pariksi päiväksi. Mökillä (=saunatuvassa) on todella mukavaa tehdä etätöitä. Yhteydet pelaa. DNA:n 4G antaa nopeuksia näinkin syrjäiseen paikkaan ihan kiitettävästi. Pärjää mainiosti. Nuo datanopeudet olikin yksi niistä tarkistettavista asioista joita tutkittiin kun tontteja aikoinaan etsittiin. 

Ei ole häiriötekijöitä. Rauhassa voi keskittyä töihin. Rouva (ei häiriötekijä) kävi piipahtamassa "vieraanani" noin 16 tunnin ajan. Tänään kun aamulla auton takavalot häipyi maisemaan, niin laitoin kahvin porisemaan ja läppäri auki. Jäin yksin hiljaisuuteen. Ainoa ääni joka hiljaisuuden rikkoi oli moottorikelkka. Joku liikennöi jäällä. En kyllä itse tohtisi vielä. Ei kyllä ole kelkkaakaan.

Etätyötä mökillä

Eilen lopettelin työpäivän ja laitoin saunan tulille. Odotellessani saunan valmistumista pesin hiukan saunan ikkunoita ja ovia. Pesuhuoneen laattoja pesin myös. No vettähän ei sitten tullutkaan. Pumpun sähköjohto ei ollut pistorasiassa. Uusi yritys. Vettä ei tule. Ei tule myöskään virtaa pistorasiaan (=kelaan). Ollaan vielä hiukan väliaikaisten viritysten varassa. Kelan vaihto ja uusi yritys. Homma toimii. Hiukan ehti syke nousta kun sauna oli lähes valmis, pesu loppusuoralla, hiki pinnassa ja rouvakin kolmen vartin päässä mökistä. No vettä sitten lopulta tuli. Kuten rouvakin pihaan - juuri sopivasti kun sauna oli valmis.

Nautinto: saunan lämmitys

Mökissä on väliaikainen vessanpönttö. Huomattavasti mukavampi asiointikokemus kuin kylmässä ulkohuussissa. Taskulampun valossa käydään istunnoilla. 

Vessa taskulampun valossa.

Ensi vuoden puolella alkaa sitten loppujen sisähirsien käsittely. Näillä aikatauluilla siihen mennee muutamia viikonloppuja alkuvuodesta. En aio hirveästi saada aikaan per viikonloppu, pitää jättää tilaa ja aikaa myös rentoutumiselle. Saunassa menee useita tunteja löylymiseen - siitä nautinnosta en aio tinkiä.

Kevään aikana jos saisi mökin siihen kuosiin että loppukeväästä pääsisi asentamaan takkaa (=pönttöuuni). Kesällä lattiapinnat. Sen jälkeen kiintokalusteet ja parven kaiteet+rappuset. Aikatauluhan elää koko ajan sitä mukaa kun budjetti ylittyy. Sellaista elämä on. Onneksi on todella joustavat LVI- ja sähköurakoitsijat. On pitänyt opetella uusi ajattelumalli; kaikki ei valmistukaan hetkessä. Mutta jospa jouluksi 2017 pääsisi valmiiseen mökkiin. Sitten pihatyöt kesällä 2018. Niitä odotellessa.

= = =