sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Vimeinen (?) tanssi rautavihtrillin kanssa

Käytiin mökillä. Käsittelemässä viimeinen setti seinää rautavihtrillillä. Käytiin oikeastaan jo viikko sitten mutta nyt on vasta tilaisuus istahtaa koneen ääreen blogia runoilemaan. Perjantaina tyrkättiin sauna päälle klo 21:30 ja saunottiin aika nopeasti - niin kuin mökkeilyn mittakaavassa. Saunan jälkeen istuttiin sohvalla ulkona ja taivas oli jotenkin oudon valoisa. Hetkinen. Revontulia. Vaalean vihreänä revontulet tanssivat taivaalla. En muista koskaan nähneeni revontulia näin aikaisin - juuri syyskuun alussa. Kömmittiin petiin vähän jälkeen 02:00. Revontulet olivat laantuneet hetki ennen sitä.

Lauantain pelikirjaan oli kirjattu saunarakennuksen ympäristön siivousta. Tavarat oli sekalaisessa kasassa saunavälikössä. Tyhjennettiin välikkö ja siirrettiin sohvakalusteet siihen. Pikkutavarat hyllyyn ja talon päätyyn. Saatiin mielestämme mukava oleskelualue aikaiseksi - niin mukava kuin vain roskalavoista voi aikaan saada. Väliaikainen toki. Olkoon siinä ainakin ensi kesään. Toivottavasti silloin olisi terassi valmiina.

Oleskelualue roskalavojen päällä.


Ohjelmassa lauantaina myös saunarakennuksen korkean päädyn käsittely rautavihtrillillä. Se olikin viimeinen käsittelemätön alue. Minä roikuin tikkailla ja yritin saada vihtrilliä noin neljän metrin korkeuteen. Meni yllättävän hyvin. Paljon paremmin kuin saunarakennuksen etuseinä. Rouva taiteili alempana. Lopuksi vielä käsiteltiin timpurille valmiiksi vuorilautoja.

Viimenen tanssi rautavihtrillin kanssa.

Mökissä oli eristepuhallukset saatu tehtyä ja kattopaneelit lähes paikallaan. Väliseinät hiukan jo hahmottuvat. Alkaa mökki näyttämään taas vähän pienemmältä. Ilmanvaihtokanavia jo asenneltu. Kaapelia vedetty.


Kattopaneelit paikallaan.

Ilmanvaihtokanavia jo paikallaan.


Keittiön väliseinää.


= = = = =