sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Hyvää Yrittäjän Päivää

Päivän myöhässä. Mutta kuitenkin. Suomalaiset yrittäjät ovat yhdeltä osin taloutemme yksi selkärangoista. Työllistävät ensinnäkin itsensä, mutta työllistävät myös ulkoista työvoimaa. 

Pienyrittäjille on tärkeää pitää hyvää ja hyvinvoivaa työvoimaa ympärillään. Niin on myös minulle. Rakennuttajana. Tämän blogin aktiivisemmalle lukijalle lienee tullut selväksi että oma ja perheeni osallistuminen rakentamiseen on häviävän pieni. Siksi tarvitsemme tontille luottopelaajia. Pelaajia jotka tietävät oman roolinsa, mitä ollaan tekemässä ja viemään projektia eteenpäin vaikka päivittäin ei oltaisikaan tekemisissä. Allekirjoittanut on päivisin omassa ansiotyössään 230 kilomterin päässä tontilta ja yleisimmin iltaisin lapsia kuskaamassa harrastuksiin.


Näin Yrittäjän Päivän jälkeisenä päivänä nostan suosituksena esiin kolme urakkakokonaisuutta jotka kulkevat eteenpäin ja minulle jää vain patsastelun vaiva. Olen pyrkinyt suosimaan paikallisia pienyrittäjiä mahdollisimman paljon monestakin syystä.

Siitä hetkestä alkaen, kun lähdimme ryskämään umpimetsään ja tonttia raivaamaan, oli selvää että tarvitsen ympärilleni hyvän tiimin.

Maansiirrosta ja perustuksista ovat vastanneet Kovasen Petri ja Kohvakan Sami. Heidän roolinsa projektin etenemisessä on hyvin tärkeä. He ovat saaneet aikaan melkoisen maiseman muutoksen sekä koordinoineet isolta osin että myös perustuksien LVIS -urakat tehdään oikeaan aikaan. Saadut kommentit työn laadusta ovat olleet myös ilahduttavia.



LVI- ja sähköurakoihin olen tässä vaiheessa erittäin tyytyväinen. Kummankin urakoitsijan kanssa on käyty useita keskusteluja miten eri osa-alueita toteutetaan. Arvostan sitä pitkäjänteisyyttä sekä pitkähermoisuutta jota kukin on osoittanut keskustellessaan asioista kanssani. Sitä kuuluisaa rautalankaa on väännetty.

Uskon myös vakaasti, että kukin urakoitsija pyrkii hyvään lopputulokseen, ja mikä parasta, toteuksisssa ajatellen rakennuttajan lompakon kestävyyskykyä.


Mikäli olet rakentamassa Mikkelin seudulle niin oman projektini tässä vaiheessa pystyn vahvasti suosittelemaan seuraavia paikallisia pienyrittäjiä. Yhden adjektiivin nostaisin esille vielä ennen listausta: JOUSTAVUUS

MAANRAKENNUS JA PERUSTUKSET
Petri Kovanen ja Sami Kohvakka

LVI -URAKAT
Vesa Reinikainen

SÄHKÖURAKAT
Juha Hänninen