lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kevättä rinnassa ja laattaa kaupassa

Keväinen lauantaipäivä sai ajatukset kulkemaan Hanhiniemelle. Sinne kulkivat vain ajatukset. Fyysinen liikehdintä suuntautui kohti Espoota ja Esport Ratiopharm Arenaa. Salibandya. Ei minun - Toivon. Mukava jälleen katsella pienten poikien peliä. 

Kaksi todella tasaista ottelua ja yksi reilumpi tappio. Tasaiset pelit kehittää - lopputulos sivuseikka. Tätä mieltä olen. Toki voittaminen on keskimäärin häviämistä mukavampaa, mutta en ole oikein koskaan viihtynyt katsomassa junioreiden ottelua jossa toinen joukkue vie suurinumeroisesti. Toinen joukkue saa pelata liian helpolla ja toinen joukkue käytännössä vain juoksee kentällä. Tasaiset pelit kehittää. Sääntö pätee kaikkiin joukkuelajeihin. 

Mieluummin maalin-parin tappio ja tasainen peli, kuin peluuttaa omat kehittyneimmät pelaajat puhki ja saada mehevä voitto. Pitkään aikaan en salibandya olekaan käynyt katsomassa. Hienosti pojat kyllä kehittyneet. Arvostan valmentajia jotka ajattelevat pieniä urheilijoita nimenomaan kehittämisen kautta, ei yksittäisten otteluiden tai turnausten voittojen kautta.

Toivon jalka. Aina sattuu.
Ottelutauolla ajeltiin K-rauta Merituuleen. Haluttiin käyttää tauko jotenkin hyödyksi ja nähdä livenä erilaisia laminaattimalleja. Samalla katsottiin myös pikaisesti saunaan ja suihkuhuoneeseen tulevia laattoja. Mielipiteet voi vielä muuttua "hovissa", mutta taisimme olla molemmat (minä sekä rouva) samaa mieltä valinnoista. Minä ilokseni huomioin että laminaatissa se edullisempi vaihtoehto vei kuitenkin pidemmän korren. Valittu laminaatti tulee mökkiin ja saunataupaan.

Saunaan tulevat laatat. Tumma lattiaan, valkoinen seinään.

Valinnassa painaa ainakin kolme seikkaa: ulkonäkö, laatu ja hinta. Hintaa on järkevää tuijottaa siksi, että pinta-alaa on paljon. Hintaero, 20 € per neliö  tuntuu jos lattiapinta-alaa on 100m2. Siksi edullisemman vaihtoehdon pärjääminen kisassa lämmitti mieltä. Saunaan ja suihkutilaan ei lattialle mene kuin korkeintaan 13 m2 laattaa, siellä ei ole niin suurta merkitystä hintaerolla - laatuun kannattaa panostaa ehkä korostuneestikin. Otetaan karheampaa laattaa lattialle - laattaa jonka liukkaudenestoluokitus on R11. Ehkä noissa tiloissa kipittää joskus pienet varpaat. Saunan suihkutilojen seinään pelkistetty vaalea laatta. Ihan peruslaattaa.

Mökin osalta painimme vielä sellaisenkin probleeman kanssa, että emme tiedä käsittelemmekö sisäseinät kevyesti vaaleaksi vai jätämmekö ne hirren väriseksi. Jos väriksi jää hirren oma väri, niin tuo laminaattivalinta muuttunee. Suurien asioiden äärellä.

Mökin ja saunatuvan lattiaan.

Keittiökalusteista olemme saaneet yhden tarjouksen ja kuvat. Tämä ei tietenkään jää ainokasi. Hiukan meni tuo tarjous yli budjettimme. Pyöritellään toki siis vielä muitakin vaihtoehtoja.
Perjantaina sain yllätyksen. Sähköpostiin tuli kuvia Hanhiniemestä. Ilmasta käsin. Siellä se tonttimme kylpi yltäkylläisessä auringossa. Kauniina - kuten aina. Olisihan sitä itsekin kiva kylpeä jo tuolla - ehkäpä vuoden päästä. Ensi keväänä.

Kuva (c) Anu Heikkinen