sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Lattia about valmis

Lattia listoja vaille valmiina. Oikeastaan sitä ennen vielä timpuri laittaa ovet ja muutaman vuorilaudan paikalleen - sitten naputtelen listat paikalleen. Hyvältä nyt näyttää. Iso henkinen askel taas harpattu.

Onnistunut värisävy lattiassa saa jotenkin pönttöuunin nousemaan vielä suuremmin esille ja uuni onkin huoneessa todellisessa keskiössä. Osuu heti silmille kun ulko-oven avaa. Mikäpä on osuessa. Nappivalinta uuniksi.

Vatupassi.


Olin matkassa ystävän kanssa. Lattiat on nyt kunnossa. Samoin mun pää. Pitkät turinat saunassa, niemessä, saunatuvassa. Käytiin kaikki asiat läpi. Mulla sosiaalinen elämä on less than zero - siksikin hyvä että sain juoruilla. Kaikkea infoa ei aina löydy facebookista - onneksi.

Tehtiin "mökkibiisiä". Valmista ei tullut. Pöytälaatikkoon raakile menee, tosin digitaalisessa muodossa. Melodiaa ja kertosäettä kasassa. Jännä juttu, että kun blogia kirjoittaa niin mulla on aika vähän mitään suodattimia päällä ja tekstikin irtoaa sormenpäistä ihan reippaasti (laadusta en mene takuuseen) - mutta kun pitää saada jotakin laulutekstiä paperille niin ne omat sanat ja ajatukset tuntuu todella kornilta ja pää on ihan tyhjä. Edessä tyhjää päätä tyhjempi paperi.

"MacGyver" laittoi moottorisahan kuntoon. En siis minä. En todellakaan. Minulla ei ole minkään sortin osaamista koneiden kanssa. Pari tuulen kaatamaa puuta pätkiksi ja kuivumaan. 

Järven jäälle en enää menisi. Ei siellä kyllä muitakaan näkynyt. Joutsenet todella aktiivisia. Samoin teeret. Teeret pitivät peliään jäällä. Joskus kaksin. Joskus kolmisin.

Ulkoruokinta. Kanakeittoa.
Keittiökalusteet tulee uusimman aikataulun mukaan kesän jälkeen. Ruokapöytä on tilauksessa. Käsityötä. Tilattiin 240 cm x 100 cm. Mahtuu hyvin joulusafkat esille. 

Kun pöytä saadaan sisälle, sitten katsotaan siihen sopivat tuolit ja mittaillaan mitä ihmettä tehdään sohvien kanssa. Yksi iso L-mallinen sohva vai kaksi kolmen istuttavaa joita sitten pystyisi hiukan varioimaan eri paikkoihin - minne sitten haluaakaan tuijotella. Yhdessä isossa sohvassa tosin se hyvä puoli että siinä voi viettää hyvin laiskaa päivää löhöbileiden merkeissä. Itse kyllä olen hiukan lukittautunut kahden sohvan ratkaisuun - juurikin tuon muunneltavuuden ansiosta

Torstaina käytiin hiukan jo sohvia katselemessa. Mun osalta reissu oli farssi. En mitenkään osannut hahmottaa että miten mikäkin sohvaa mitoiltaan osuu olohuoneen tilaan. Sovittiin että kun ruokapöytä on paikallaan niin mittaillaan tilaa uudelleen sohva mielessä. Ehkä tehdään pahvista lattialle eri kokoisia "sapluunoita" että näkee käytännössä että millaisen palan sohva/sohvat lattiapinta-alasta haukkaa.

Kuitenkin, yksi iso taakka pois harteilta. Lattia valmis. 

= = = = =