lauantai 25. lokakuuta 2014

Arkkitehti valittu

Yllättävän haastavaa oli lopulta arkkitehdin valinta. Noin 40% arkkitehdeistä ei vastannut kyselyyni lainkaan. Joidenkin kanssa päädyttiin tapaamisiin asti ja joidenkin kanssa käytiin asioita läpi puhelimessa. 

Sopivan tontin löytämisessä ei pidetty kiirettä, vaan annettiin ajan kulua ja tehtiin koko ajan töitä sen oikean löytämiseksi. Ei tietty odoteltu odottelemisen ilosta vaan koko ajan oli valmius laittaa kaupat kiinni. Tärkein valinta - tontti - saatiin lopulta hienosti maaliin.

Toiseksi tärkeimpänä asiana tässä projektissa pidän arkkitehdin valintaa. Sekin tehtiin huolella. Mottona tässä valinnassa oli, että: "halvin ei ole paras, mutta voi yhtä hyvin ollakin." No halvinta ei otettu, mutta vankasti uskon että otettiin sopivin. Toki faktoja puntaroitiin (tarjoukset, referenssit yms.), mutta aivan lopullinen päätös sitten tehtiin lopulta kuitenkin 100% tunteella. Lähdemme viemään projektiamme eteenpäin Arkkitehtitoimisto Ettala Palomeraksen kanssa.



Talvi saapuu Hanhiniemelle.

Kävin tänään taas miehistelemässä tontilla. Hain Mikkelin K-raudasta moottorisahan. En sellaista ole ennen omistanutkaan - en myöskään käyttänyt. Tontilla hiukan kohmeisin sormin sitten virittelin laipat ja ketjut paikalleen. Hyrähti käyntiinkin. Kerran katsoin Youtubesta videon kuinka sahataan ja siitä sitten pienempien koivujen kimppuun. 

Työkseni kannan läppäriä. Oli muuten paikat jumissa kun tulin kymmenen tunnin "metsurointi"reissulta kotiin. Hierojaa ei näy kotona missään. Hieroja on saunaillassa. Palkitsen itseni sitten saunalla, oluella (ehkä parilla) ja (ehkä parilla) lasillisella Renault, Extra Old Carte Noire'a.

Kotona odotti palkinto.


Raivaajan työkalu.
Kuva valehtelee.
Arkkitehdille on toimitettu jo "toivelistaa" ja "fiilistelykuvia". Tonttikäyntiä yritetään saada sopimaan kalentereihin. Nyt alkaa todella mielenkiintoinen aika kun aletaan etenemään kohti rakennuslupaa - ja talotehtaiden kilpailutusta.

Jossakin vaiheessa tarvitsemme sitten "luottopakin" - rakennustyömaasta vastaavan. Mutta nyt painun saunaan. Fiilistelemään.

= = =