sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Taksi

Seuraava yksipuolisesti asiakkaan näkökulmasta ja käyttökokemuksesta. Muut kulmat asian tarkasteluun ei nyt vaan kiinnosta. 

Lomaillaan. Kahdestaan ollaan Hahniniemessä. Lapset kotona keskenään. Nuorimmalla pojalla sunnuntaina aamulla lätkämatsi. Alkulämmittelyt alkaa jo 8:00. 

Ei haluta tuohon aikaan sukulaisia vaivata. Tilataan lauantaina jo pojalle taksi. Etukäteen ja hyvissä ajoin. Edellisenä päivänä. Taksi pyydetään paikalle sunnuntaille klo 7:30. Selvä. Homma hoidossa. Matsiin jälkeen ei tarvitse taksikyytiä kotiin, pappa hoitaa.

Aamulla sitten puhelua pojalle 6:45 että onhan aamupala syöty. Rahat taksia varten taskussa? Lääkkeet mukana? Hyvä odottele sit valmiina 7:30. Kattele vaikka kodinhoitohuoneen ikkunasta ulos ni näet ku taksi tulee.

7:25 soitetaan taksikeskuksesta että taksia ei löytynyt. Aha? Okei? Taksin piti olla 7.30. Laittavat sit viestiä kun löytyy. Ilmoitan pojalle että taksi on vähän myöhässä. 

7:50 ei vieläkään taksia. Soitan pojalle tilanteen. Pojan reaktion saa jokainen arvata. En sitä itse tähän halua kuvailla. Rouva kuuntelee vieressä. Soittaa papalle että voiko hän lähteä kuskaamaan. Voi onneksi. 

Soitan pojalle että pappa tulee hakemaan. Samalla tulee viesti että taksi löydetty. 7:53. Piti olla 7:30. Soitetaan taksikeskukseen että ei nyt tarvita taksia. Myöhässä kuitenkin jo 25 minuuttia.

Ymmärrän taksikeskuksen kommentin: "se teidän paikkakunta vaan on sellainen". Niin on - ja siksi etukäteen ilmoitettiinkin tarpeesta. Kuustoista tuntia aikaa ettiä ajokuntoinen taksikuski. Ei löytyny.

Meneekö kaikki aika Uberin vastustamiseen? Mutta toisaalta kun ei oikein itekään viittis ajella.

Kuten alustin, täysin yksipuolinen kirjoitus asiakkaan näkökulmasta ja saadusta asiointikokemuksesta. Taustavaikuttajat, prosessit tai poliittiset kannanotot ei kiinnosta tässä yhteydessä tippaakaan. Ratkokoot ne joku muu. Asiakasta tässä risoo kaksi asiaa: ei löydy taksia ja ilmoitus sen löytymättömyydestä viisi minuuttia ennen pyydettyä noutoaikaa.

Palvelu johon ei voi luottaa.