lauantai 13. tammikuuta 2018

Toisen makuuhuoneen lattia

Niks-ja-naks. Selkeästi eilinen "burana" auttoi. Ei ollut eilisen jälkeen paha jumi reisissä. Aamupalattelu ja mustavalkoisen maiseman tuijottelua. Koskematon hanki järvellä on lumoava. Joitakin pilkkijöitä näkyy jäällä kävelevän. Kaukana. Näyttää siis jää jo kantavan. En tiedä tohtisinko itse vielä mennä.

Otan toisen kahvikupin matkaan. Take Away. Mökkiin. Tuli pönttöuuniin ja kahvittelua. Keräilen motivaatiota. Hiukan hukassa. Kuitenkin. 

Vanhempien makuuhuone.
Pöntön uuni.
Valmistelen urakkaa etsimällä työvälineet valmiiksi. Lakaisen huolella ja rauhallisesti lattian puhtaaksi. Ei  mikään kiire. Toisaalta ei kyllä näinkään homma etene. Viritän lisää valoa. Hissukseen. Ei nyt jaksais. Mut pakko.

Kohta taas niks. Ehkä myös naks.

Valoa.
Alussa joutui ummikko vähän miettimään että miten tämän aloittaisi. Millaisella rytmillä laminaatit lattiaan. Jälkikäteen toki olisin valinnut hiukan toisenlaisen rytmin laminaateille. Nyt meni näin. 

Kyykin ylös ja alas. Leikkaan laminaattia. Levitän alusmuovia. Kiiloja. Housut lökottää ja polvipehmusteet on missä sattuu. Urakka etenee aluksi hitaasi. Sitten vauhdilla. Lopussa hitaasti kun joutuu taas miettimään lopetuksen ja sahailemaan laminaateista sopivat palat. 

Valmista kuitenkin tuli. Nyt on "jo" 20 neliötä tehty. Enää jäljellä 60. Ne sitten joskus. Helmikuussa? Maaliskuussa? Vielä ei oikein voi kun on joitakin sisätöitä jäljellä. Ei paljoa.







Jännä miten lattian värisävy vaihtelee eri valaistuksissa. Luonnonvalossa näyttää ehdottomasti parhaimmalta, kuten tämän kirjoituksen ensimmäisessä kuvassa. Sitten taas näyttää tummalta kun on keinovaloa. 

Priimaa yritin, mutta hyvää tuli. Toivottavasti on vielä kasassa ensi viikonloppuna. Laitan silloin loput listat. Nyt ei huvita. Yhtään.

= = = = =