sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Täydellinen hiljaisuus

Vuoden ensimmäinen visiitti tontille. Aikataulussa tosin oli karikko - tietenkin. Pojan jääkiekko-ottelu. Sunnuntaina klo 8:00. Toimitsijavuoro meillä. Laatuaika mökillä näytti kariutuvan kuuluttajan tehtäviin. Joukkueenjohtaja tuli onneksi apuihin ja järjesti asiat niin että pääsimme lähtemään - molemmat, minä ja rouva. Olisin minä tullut joka tapauksessa sutimaan hirsiä, mutta onhan se monin verroin mukavampaa kun on seuraa. Rouva tarvitsee rauhoittumista, melkoisen hektistä hänelläkin ollut. En ahdistellut häntä töihin. Sai olla tulivahtina. Omine ajatuksineen. Rauhoittua. Olla. Poltteli roskalautoja pitäen yllä makkaranuotiota. 

Mökkitie


Tämän matkan tavoitteena oli saada sudittua hiukan väriä sisähirsien pintaan. Hiukan edes. Edelleen, mökki ei tule olemaan työleiri, ei edes rakennusvaiheessa. Asioita tehdään fiiliksen mukaan. Eihän sitä valmista paljoakaan tullut, mutta tuli kuitenkin jotain tehtyä. Väri osui jälleen kerran kohdalleen. Tikkurilan Paneeli-Ässä Hirsisuoja, väri: mustamarja.

Hiukan jäi aikusten makuuhuone kesken. Sauna kutsui. Rouva saunaa lämmittämässä. Talven aikana pitäisi saada kaikki pinnat sudittua sekä myös vuorilaudat ja kattolistat. Ehkä tämä joskus valmistuu.




Saunottiin kolmisen tuntia. Lähes pimeässä. Vain himmeälle säädetetyt kiuasvalot ja tulen loimu. Täydellistä. Joskus suunniteltiin lauteiden alle valoa, se jäi rakennusvaiheessa toteuttamatta ja hyvä niin. Hämyssä on enemmän tunnelmaa. Enkeleitä ilmestyi hankeen. Jäivät siihen kuvastamaan tekijänsä jumalaista miesvartaloa.

Istuksittiin välillä ulkona sohvalla katoksessa. Kuunneltiin hiljaisuutta. Ei kuulunut yhtään ääntä. Ei mistään. Ei äännähdystäkään. Ainoat äänet taisi tulla korvien välistä kun aivotoimintaa ajetaan alas - melkoisen rentouttavaa. Täydellinen hiljaisuus. Täydellisen hiljaisuuden kruunasi tähtitaivas. Tähtitaivaan tilalle tuli kuitenkin pilvet. Pilvet toivat mukanaan hiljalleen maahan leijuvat lumihiutaleet. Hullua. En tiedä mitään parempaa.

Aamupala ja ISOT enkelit.
Tätä kirjoittaesssa aamupalalla. Ulkona näkyy talvimökkeilyn lumoava maisema. Rouva alkoi puhumaan saunomisesta. Hauskaa. Tätä on aikatauluttomuus.

= = = = =